Veelgestelde vragen

Verzorging & styling

Er zijn eigenlijk 2 basisprincipes met het gebruik van producten; je gebruikt altijd eerst verzorgende producten en pas daarna styling producten en bij styling ga je van stevige naar minder stevige producten. Wanneer je het haar hebt gewassen met een CG shampoo en daarna een conditioner hebt gebruikt, kun je na het douchen (op nat haar) nog een leave-in conditioner aanbrengen. Hierna breng je op nog steeds nat haar je styling producten aan, waarbij je begint met het meest stevige product (bijvoorbeeld eerst een stevige gel en daarna een krulcrème). Tenslotte breng je op droog haar nog eventueel een olie aan op het haar.

Global Curl adviseert om maximaal 2 keer per week je haar te wassen (met een CG shampoo). Was je minder vaak, kan je haar vet worden. Was je te vaak, wordt het eerder te droog/pluizig.

Nadat je opstaat maak je jouw krullen nat/vochtig met een plantenspuit / mist verstuiver. Voeg hier wat product aan toe (gel of crème) en laat het opdrogen of gebruik een diffuser.

Gebruik sowieso een diffuser en druk deze tot aan je hoofdhuid. Doe dit ongeveer een halve minuut per gedeelte waar je föhnt. Wanneer je de diffuser verplaatst, zet je de föhn tussendoor ook even uit om pluis te voorkomen.

Wanneer je gaan starten met het gebruik van CG producten is het advies om eerst bij jouw Global Curl krullenkapper een final wash (detox) te laten doen. Hierbij wordt het haar gereinigd en ontdaan van schadelijke stoffen. Ook wanneer je haar geverfd is, is het van belang om na een paar dagen te wassen met een final wash en een masker aan te brengen.

Daarnaast kan een final wash ook helpen als je merkt dat je stylingproducten niet doen wat ze zouden moeten doen. Je haareigenschappen zijn misschien veranderd, maar ze kunnen ook vervuild zijn.

Een aantal tips & tricks om pluizige, droge krullen tegen te gaan:

  • Douche niet met te heet water (eerder lauw).
  • Verf/blondeer niet te vaak je haar en al helemaal niet zonder een final wash tussendoor.
  • Kom niet te veel aan je krullen, dus ga niet voortdurend met je vingers door het haar.
  • Was je haar niet vaker dan 2 keer per week en gebruik voldoende moisture leave-in conditioner.
  • Breng styling producten aan als je krullen nog nat zijn.
  • Slaap op een satijnen kussensloop in plaats van katoen. Satijn absorbeert namelijk geen vocht uit het haar.

Wanneer er een masker of conditioner in het haar zit en dit doe je met een grove kam / borstel. Voordat je gaat stylen, adviseert Global Curl om de Global Curl Denman Brush te gebruiken om de krul meer te accentueren.