Over Global Curl

Historie

Charlene Haga – de vrouw achter Global Curl – liep al tijden rond met de vraag hoe krulklanten beter te kunnen helpen in haar eigen kapsalons. Juist klanten met krullen waren altijd extra kritisch en hadden veel meer vragen over verzorging en producten dan klanten met steil haar. Er waren wel wat (knip)cursussen beschikbaar, echter een toegankelijk totaalconcept bestond nog niet.

Van hieruit heeft Charlene Haga Global Curl opgezet met als doelstelling een totaalconcept neer te zetten voor (Europees) krullend haar. Wat begon als de behoefte om eigen krulklanten beter te kunnen helpen is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig opleidingsinstituut en de plek waar zowel consument als professional terecht kunnen. Alles over en voor de perfecte krul waarbij CG en ECO friendly producten centraal staan!

 

Totaalconcept

Inmiddels zijn er al meer dan 500 salons in Nederland die op verschillende trainingslocaties of in eigen salon getraind zijn door Global Curl. Global Curl biedt meerdere cursussen op het gebied van beoordelen, adviseren, wassen, kleuren, knippen, drogen, stylen en verzorgen (product gebruik) van krullen. Centraal binnen het Global Curl Concept staat het Global Curl behandelplan. Per krulklant wordt er op basis van de wens van de klant en het type krul van de klant een klant specifiek behandelplan gemaakt. Vervolgens wordt met behulp van de speciale technieken van Global Curl de perfecte krul gecreëerd. Hierin wil Global Curl zich ook onderscheiden van andere aanbieders van krulkniptrainingen. Het Global Curl Concept is meer dan enkel een kniptechniek, het is een totaalconcept en toegankelijk voor hairstylisten van ieder niveau!

De belangrijkste voordelen van de Global Curl (knip)technieken:

  • Accentueren van de krul door per bundel te boordelen en te knippen
  • Meer volume op de juiste plek door natuurlijke valling van de krul
  • Reduceert pluis en zorgt voor meer glans
  • Makkelijker doorkambaar en droogt sneller

Toekomst

De ultieme doelstelling van Global Curl is dat elke hairstylist in Nederland en ver daarbuiten krullend haar echt als een vak apart gaat zien en met het Global Curl concept alle krulklanten de perfecte krul kan geven die ze verdienen! Daarnaast wil Global Curl de plek zijn voor krullenbollen waar alle vragen beantwoord worden en waar snel en makkelijk het juiste product uit de eigen, unieke Global Curl productlijn voor thuisverzorging gevonden kan worden!

Global Curl 1-stop-shop; alles voor jouw perfecte krul!