Titel

Het concept

“Ontwikkeld door en voor hairstylisten! Global Curl biedt zonder meer HET TOTAALCONCEPT voor perfect krullend haar!” – StyleVision Magazine, 2017

Tijdens de kappersopleiding en ook tijdens cursussen, leren haarstylisten knippen op steil haar en wordt deze basistechniek ook gebruikt op alle haartypes. Daarnaast bestaat er in onze branche een bekende specialisatie, namelijk de “afro kapper”. Maar waarom wordt er zo weinig specifieke aandacht gegeven aan Europees, krullend haar?

“WIST JE DAT MAAR LIEFST 52% VAN DE INWONERS VAN NEDERLAND KRUL OF SLAG IN HET HAAR HEEFT?”

Als antwoord op deze vraag is het Global Curl Concept ontwikkeld: een totaalconcept voor de perfecte (Europese) krul! Centraal binnen het Global Curl Concept staat het Global Curl behandelplan. Per krulklant wordt er op basis van de wens van de klant en het type krul van de klant een klant specifiek behandelplan gemaakt. Vervolgens wordt met behulp van de speciale technieken van Global Curl de perfecte krul gecreëerd.

Naast kniptechnieken, besteedt Global Curl ook aandacht aan styling, wassen, kleuren, drogen en verzorging van de krul. Per krulsoort bestaat er bovendien een specifieke aanpak betreft gebruik van (krul)producten.

De belangrijkste voordelen van de Global Curl kniptechnieken:

-         Accentueren van de krul door per bundel te boordelen en te knippen

-         Meer volume op de juiste plek door natuurlijke valling van de krul

-         Reduceert pluis en zorgt voor meer glans

-         Makkelijker doorkambaar en droogt sneller