Actueel

Samen op zoek naar de mooiste krullen

Haarstylist aan het woord…

Global Curl is een techniek speciaal ontwikkelt voor krullend haar. Je knipt het haar -meestal ,want er zijn vele technieken- per krulbundel. Op deze manier van knippen geef je het haar extra veerkracht en knip je een coupe op maat voor elke ‘’krul klant’’.

De Global Curl techniek reduceert de pluis direct doordat wij pluis deels kunnen omzetten tot steunhaartjes voor een prachtige krultekening. Vergelijk het met choppen of slicen van korte coupes voor meer volume en ondersteuning, alleen nu dus voor krul. 

Voor mij persoonlijk betekent Global Curl heel veel!

Het leukste om te doen vind ik klanten helpen met hun haar probleem, lees: pluizig haar, volume-loos en droog haar. 

Ik vind het geweldig om samen met mijn krul klanten een project van te maken van een weg naar de mooiste versie van hun krullen en op zoek te gaan naar de beste haarroutine. 

Wat komt je haar te kort vocht of proteïne of juist allebei?

Global Curl spreekt mij erg aan doordat dit het enige totaal concept is in Nederland van krullend haar. Knippen - verzorgen - stylen. 

Op de foto zie je Tessel. Ik werkte in een salon waar ze de Global Curl niet kende, daar kwam ik Tessel tegen met een onwijs mooie bos met Krullen. Alleen wist ze niet hoe ze haar krullen moest stylen en wie het goed kon knippen. Steeds liep ze tegen problemen aan zoals; 

-zodat het elke keer leek alsof het niet een coupe was, maar uit 2 delen bestond. 

- en dat haar haren telkens te kort geknipt werden.

Ik vertelde haar dat ik een techniek kende, speciaal voor krullend haar waardoor je de pluis reduceert en het haar meer veerkracht geeft zodat ze meer volume krijgt. Tessel was sceptisch, maar ik kon haar overtuigen om deze technieken op haar haren toe te passen.

Zo gezegd zo gedaan -voilà- daar was Tessel met een prachtige bos met krullen en zonder dat haar haar te kort of pluizig was. Van een onzekere vrouw naar een enthousiaste vrouw die vol zelfvertrouwen.

Sindsdien is Tessel een trouwe klant van mij en t is elke keer weer een feestje als ze bij me in de stoel zit. Ik ben heel dankbaar dat ik bij Hairforce 1 deze krullend haar technieken heb mogen leren!

 

 

Tessel en haar Global Curl Experience aan het woord.

Mijn krul ervaring, zucht… het probleem was dat mijn haar altijd te kort was. Iedere kapper waar ik kwam kreeg het voor elkaar om mijn haren nat te knippen, waardoor het vervolgens opgedroogd alle kanten op stond behalve de goede. Mijn haren pluizen enorm en ik had geen idee hoe ik dat onder controle kon krijgen, dus mijn ‘’oplossing’’: haren standaard in een staart/knot.

 

Per toeval kwam ik bij Global Curl terecht. Ik deed voor de zoveelste keer een poging met een kappersbezoek waar ik Ilse tegen kwam. Ilse stond enthousiast voor me, kende net de nieuwe methode en vroeg mij of zij deze krulknip techniek mocht uitproberen. Ik, met weinig vertrouwen, stemde in. Na ruim anderhalf uur bij haar in de stoel te hebben gezeten, steeds een beetje bijgeknipt te worden, op droog haar, was voor het éérst positief na een kappersbezoek! Eindelijk een kapster gevonden die mijn haar begreep en wat denk je? Ze stopte bij die salon! Ze ging (weer) werken bij de kapsalon waar ze de technieken had geleerd, HAIRFORCE 1. Ik dacht niet eens na en ging direct met haar mee naar deze kapsalon. Iemand die mijn krullend haar begrijpt, laat je niet zomaar gaan. Dit is inmiddels alweer ruim 3 jaar geleden en ik rij nog steeds opnieuw 40 minuten naar mijn kappersbezoek! :) 

 

Wat opvalt na het knippen volgens de ‘’Global Curl techniek’’ is dat de pluis veel minder is, er zit eindelijk model in mijn haren en er zit ook nog eens volume in!

 

Ook neem nu meer de tijd voor mijn ‘’haar-ritueel’’. Doordat ik het nu zelf ook gemakkelijker in model krijg -door alle tips van Ilse- is het ook leuker en makkelijker om mijn haren te doen. Mijn haren was ik tegenwoordige minder vaak, waardoor haar haar steviger en minder droog is. Ik was mijn haren altijd met de shampoo en conditioner van L’ANZA en vervolgens droog ik mijn haren met een microvezel handdoek. Daarna breng ik mijn producten aan en laat het iets opdrogen en als laatste föhn ik het dan in model. 

 

Wat ik van Ilse als kapster vindt? Ilse is mijn haar-heldin. Ze kent mijn haren en dat is erg fijn. Ik vertrouw haar volledig en voel me erg op mijn gemak als ik in de stoel zit. Daarnaast is het ook altijd erg gezellig om bij haar in de stoel te zitten, ook niet onbelangrijk! :) 

Bij Hairforce 1 is de sfeer in de salon heel fijn! Alle collega’s zijn vriendelijk en er is veel persoonlijke aandacht in deze prachtige salon.