Actueel

Gezegend met krullen

Gezegend met krullen…. 

 

Ik ben dus gezegend met een enorme dikke bos krullend haar waarvan mensen zeggen “oh wat heb jij prachtig haar”.. 

 

Maar mensen met krullen vervloeken die rotdingen regelmatig en wensen dat ze niet zo rijkelijk bedeeld waren met die pluizige, gortdroge zogenaamde krullen die iedereen zo mooi vindt. 

Het is nogal een werk om tot een redelijk resultaat te komen en trek daar maar rustig een uurtje voor uit. 

 

Eerst mijn klitten en knopen verwijderen …. Eindelijk na een kwartier borstelen en trekken en een ‘lamme’ arm zijn dan eindelijk de overtollige haren die de klittebos in mijn nek hebben veroorzaakt verwijderd en is mijn haar klaar voor een grote hoeveelheid producten die mijn weerbarstige pluizenbol in bedwang moet gaan houden om tot een krullenresultaat te komen. 

 

Een heel assortiment haarproducten speciáál voor krullen gekocht bij de plaatselijke drogist te weten, schuim, een grote pot gel speciaal voor krullen, een soort van plakkerige pasta en haarlak staat klaar. 

 

Nadat ik ‘alles’ in mijn haar heb verdeeld en mijn haar nu aanvoelt als één vieze plakkerige massa, zet ik de föhn met diffuser op mijn haar in de hoop dat hét iets gaat worden.. 

 

Drie kwartier later kijk ik in de spiegel naar het eindresultaat.  

Ik kijk naar een bos harde krullen waarvan je natuurlijk niet meteen zegt oh wat een geweldig resultaat. Na wat gekneed in die harde krullen, begint het ergens op te lijken… Het blijft altijd weer een verrassing hoe de krullen vallen en de hoeveelheid pluis die blijkbaar toch altijd weer tevoorschijn moet komen.. 

 

Nog flink wat haarlak om de boel op zijn plaats te houden ben ik redelijk tevreden met het eindresultaat… en verdwijnt mijn krullenbos uiteindelijk toch weer in een staart 

 

Ik dacht dit moet toch veel beter en vooral sneller kunnen. 

Mooiere krullen en minder pluis is de wens van iedere krullenbol … 

 

Via Facebook kwam ik de Global Curl knipmethode tegen. Prachtige voor- en nafoto’s prijkten op de site van Hairforce1. Ik herkende mij meteen in die pluizige droge kapsels en was zeer onder de indruk van de resultaten in de ‘na’ foto’s. 

Voor mij stond één ding vast… Ik wilde dit óók al moest ik hier 200 kilometer voor rijden. 

De afspraak met Charlene was snel gemaakt.. 

Een wereld ging voor mij open…  

De manier van knippen… op droog haar?? heel gek en best wel een beetje eng om te zien hoe Charlene niet horizontaal maar naar het leek verticaal te knippen. Charlene verzekerde mij dat het allemaal goed kwam..  

Ik zag een enorme bos pluis naast me neer vallen en dacht -er blijft niks van mijn haar over- maar tot mijn grote verbazing voelde mijn haar nog steeds dik aan en van de lengte ging nagenoeg niks af. 

Charlene gaf mij het advies om een “cocktail “ van verschillende krullenproducten te gebruiken. 

Bundel voor bundel werd voorzien van de cocktail en zorgvuldig in de natuurlijk krul gedraaid. 

Vervolgens werd mijn haar geföhnd op voor mijn gevoel EINDELIJK de juiste manier. Niet zoals mijn vorige kappers deden… flink met de handen door mijn haar woelen om het maar sneller droog te krijgen waardoor het juist nog meer ging pluizen.. 

 

Nee Charlene föhnde mijn haar zonder haar handen te gebruiken, rustig en doordacht. 

Het eindresultaat mocht er zijn!  

Prachtige glanzende bundels krullen. Niet te hard, maar ook zeker niet te slap. Precies goed!! 

Zo blij dat ik Charlene heb gevonden..  

Eindelijk een kapper die de ellende van die vervloekte pluizende krullen begrijpt.. 

 

Groetjes van een ex-krullen-pluizenbol